Na de succesvolle marktintroductie van GPS horloges voor kinderen en ouderen gaan wij onze productlijn uitbreiden met slimme GPS devices die 'voertuigen' kunnen tracken en tegen diefstal kunnen beschermen. Als eerste leggen wij de focus op Scooters met de introductie van Scooter2track,


Stijging van het aantal gestolen Scooters in Nederland

Op dit moment rijden er meer dan 1 miljoen Scooters in Nederland. De nog steeds toenemende vraag naar Scooters en het feit dat de gemiddelde kostprijs van een scooter de laatste jaren flink is gestegen maken de scooters steeds meer geliefd bij scooterdieven. Dagenlijks worden er gemiddeld 40 Scooters gestolen en dit aantal lijkt ieder jaar toe te nemen. Ondanks dat veel scooters zijn uitgerust met visuele alarmering blijkt dit in praktijk onvoldoende. Een GPS tracker is een uitstekende aanvulling op dit soort bestaande alarmsystemen.


Ontwikkeling nieuw type GPS tracker

Eind 2017 zijn wij daarom gestart met de ontwikkeling van Scooter2track. Hierbij hebben wij een compleet nieuwe app ontwikkeld (V2Track) met een compleet nieuwe userinterface. Voor de GPS tracker zelf hebben wij specifiek gezocht naar hardware waarin ook een bewegingssensor zit. Het grootste probleem met bestaande GPS trackers is dat deze ook in stilstand blijven positioneren en daarmee veel stroom en data verbruiken. Om dit te beperken moet je als gebruiker de GPS tracker uitschakelen als de Scooter stil staat. En dit is nu juist niet zo praktisch wanneer je je scooter wilt beveiligen in geval van diefstal.

V2track app impressie met bewegingssensor:

Screenshot Scooter2track GPS tracker Maps met functiebeschrijving    Screenshot Scooter2track GPS tracker bewegingssensor


24/7 waakzaam

Samen met onze Chinese fabrikant hebben wij gewerkt aan een nieuw model GPS tracker dat rechtstreeks aan de accu gekoppeld kan worden door plaatsing in het accu compartiment van de scooter én gebruik maakt van een slimme bewegingssensor. Is er geen beweging dan gaat de GPS tracker in zogenaamde slaapstand en stopt de positionering. Dit spaart veel stroom en dataverbruik waardoor de GPS tracker feitelijk 24/7 in 'standby' kan blijven staan in jouw Scooter zonder dat dit effect heeft op de accu. Komt de Scooter in beweging dan ontwaakt de GPS tracker en start de positionering.

De bewegingssensor hebben wij niet alleen ontwikkeld voor het activeren van de GPS tracker maar gebruiken wij ook slim voor het actief alarmeren via de app. In de app kunnen verschillende alarmen worden ingesteld zoals het 'bewegingsalarm'. Komt de Scooter in beweging dan ontvang je direct een alarmmelding in je app. Ook is het mogelijk om veilige zones toe te voegen. Komt de Scooter buiten deze zones of juist binnen de zone dan kunnen er ook alarmmeldingen worden ingesteld.

 

Gestolen Scooters in Nederland over 2014